Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Ξενοδοχείο Αμφιτρίτη Belvedere - Ναύπλιο

Αν και το κτίριο που στεγάζεται το Αμφιτρίτη Belvedere είναι παλιό, δεν έχει τα παραδοσιακά νεοκλασικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής του Ναυπλίου. Χωρίς τις δεσμεύσεις της αστικής αισθητικής, ο διακοσμιτής Βασίλης Μερίτας ένιωσε ελεύθερος να χρησιμοποιήσει όλα τα χρώματα της ίριδας για να αποδώσει την ατμόσφαιρα ενός παλιού φιλόξενου σπιτιού, χωρίς να κάνει πιστή αναπαράσταση.

Στα καλύμματα, τις κουρτίνες και τις ταπετσαρίες των επίπλων χρησιμοποιήθηκαν φωτεινά, χαρούμενα βαμβακερά υφάσματα, ριγέ ή μονόχρωμα, σε μοναδικούς συνδυασμούς.
Σε όλους του χώρους έχουν τοποθετηθεί μοντέρνα φωτιστικά των οίκων Artemide, Kartell και Foscanni και χειροποίητα χαλιά Μπουχάρα, ενώ τα έπιπλα είναι επίσης χειροποίητα.
Από το παλιό σπίτι διατηρήθηκαν τα σιδερένια κεφαλάρια των κρεβατιών που αποκαταστάθηκαν και ξαναχρησιμοποιήθηκαν.
Σε όλα τα έπιπλα χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές τεχνητής παλαίωσης, πατίνες και πολλά διαφορετικά χρώματα. Το αποτέλεσμα είναι ένας ευχάριστος διάλογος ανάμεσα σε διαφορετικές εποχές και διάθεση.
Το Ναυπλιώτικο αρχοντικό είχε μετατραπεί από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του σε πανσιόν για αρκετό καιρό όμως παρέμενε κλειστό. Είναι ένα από τα λιγοστά κτίρια της πόλης που διαθέτουν μεγάλο κήπο και η θέα του ακόμη και από το ισόγειο είναι καταπληκτική.
Από τα παράθυρα βλέπει κανείς πάνω από τις στέγες της πόλης μέχρι τη θάλασσα και το Μπούρτζι στο βάθος και από την πίσω πλευρά του το Παλαμήδι. Το «Αμφιτρίτη Belvedere» είναι τόσο ψηλά, που έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε καράβι, γι’ αυτό και οι ιδιοκτήτες έδωσαν στα επτά δωμάτια του ονόματα ανέμων. Η «Όστρια», ο «Γρέγος», ο «Σορόκος», ο «Λεβάντες», ο «Πουνέντες», ο «Σκίρων» και ο «Γαρμπής» διαφέρουν τελείως μεταξύ τους όχι μόνο σε διαστάσεις αλλά και στα χρώματα.

Δείτε εδώ όλες τις προσφορές Ξενοδοχείων στο Ναύπλιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια: